Juhtúrós rakottgaluska krumpliból 

30 deka feldarabolt krumplit annyi sós vízben puhára főzzük, amennyi éppen ellepi. 
Amikor megfőtt, a levét egy másik edénybe leszűrjük, 
a krumplit összetörjük, 
belekeverünk 1 tojást 
és lassanként  25-30 deka lisztet. 

Ha túl kemény lenne, a krumpli levével hígítjuk krumplipüré lágyságúra. Válasszuk két felé.

Előzőleg 5-10 deka (ízlés szerint) apróra vágott füstölt szalonnát kisütünk, majd félretesszük, később felmelegítjük.

Nagyméretű edényben lobogva fövő vízbe teás kanállal galuskát szaggatunk az egyik feléből. 

A megfőtt galuskát szűrőkanállal egy pillanatra a forró tepertős zsírba tesszük (aki zsírosan szereti, meg is forgathatja, de akkor több zsírra van szükség), majd egy tálba rakjuk. 

Amikor egy sor kész, megszórjuk 10 deka juhtúróval, 
majd újabb sort rakunk a másik feléből, 
s arra megint 10 deka juhtúrót szórunk. 

Ha nem rögtön tálaljuk, akkor egy darabig a sütőben tarthatjuk, s tálalás előtt megmelegítjük. 

Végül 2 deci tejföllel leöntjük.

Ha nem rögtön tálaljuk, akkor a tálalás előtt megmelegítjük (mikróban vagy  nem túl meleg  sütőben).  

A recept letölthető innen.