Hústorta 

Hozzávalók:

50 dag tarja
1 ököl nagyságú vöröshagyma
4...8 gerezd (nagyságtól függ) fokhagyma
Bors, só, étolaj
1) A tarját fél centis szeletekre vágjuk, lehetőleg egyforma méretű köralakúra.
A szeletelés gyerekjáték, ha előzőleg kissé megfagyasztjuk (2...4 órát mélyhűtőben tartjuk),  majd kenyérszeletelővel vágjuk. (A négyzet- vagy köralakútól eltérő szelet-maradékokból is összerakhatunk majd négyzeteket, köröket a torta "építésekor")

2) A tarja-szeleteket előbb megszórjuk sóval és borssal, majd alaposan "kiklopfoljuk", megfordítjuk, s az előbbi műveletet megismételjük.

3) A hagymát feldaraboljuk (nem túl apróra!), két-három kanál olajban üvegesre pároljuk  mikróban (3 perc).

4) A fokhagymát pépesre összetörjük, majd egy-két kanál étolajba belekeverjük.

5) Egy mélytányérba (jénaiba) beletesszük a párolt hagyma egyharmadát.

6) Rátesszük az első szelet húst, megkenjük az olajos fokhagymával, rátesszük a következő szelet húst, megkenjük az olajos fokhagymával, s ezt ismételjük, a hússzeletek egyharmadáig.

7) A húsra rákenjük a párolt hagyma második harmadát.

8) Folytatjuk a szeletek egymásra rakását, olajos fokhagymával elválasztva őket.

9) A hússzeletek második harmada után jön a maradék párolt hagyma, s folytatjuk a maradék szeletek egymásra rakását, olajos fokhagymával elválasztva őket.

10) A "tortát" betesszük a sütőbe (esetleg a mikróba), egy kistányért borítunk rá, hogy a teteje sima maradjon, majd 20-30 percig sütjük. (Öt percenként kanállal meglocsoljuk a hús mellett összegyűlt kisült lével, a 15. percben a kistányért levehetjük, hogy a teteje is megpiruljon.)

11) A még meleg tortára (csemege vagy erős) piros paprikát szórunk, s ha bírja szájunk, s melegen fogyaszthatjuk, de hidegen is finom.