Bojtárleves

Két fej apróra vágott hagymát megpirítunk  
két kanál - füstölt szalonnából kisütött - zsírban (olajban).  
Kevés pirospaprikát szórunk rá (erőset?),  
beletesszük az apróra (mokkacukor nagyságúra) vágott 25 deka sertéshúst (lapocka, lábszár),  
megsózzuk,  
kevés vizet ráöntve,  
fedő alatt pároljuk.  

Amikor a hús majdnem puha, vizet öntünk rá, s készre főzzük.

A levét egy másik edényben felforraljuk, benne megfőzünk 2-3 evőkanálnyi tarhonyát (csipetkét), majd langyosra hűtjük, s behabarjuk egy deci tejföllel, amibe bele kevertünk egy evőkanálnyi lisztet, majd mindezt visszaöntjük a húshoz.

Néhány percnyi forralás után tálalhatjuk.

Ízlés szerint ecetet is tehetünk bele. 
 

A recept innen letölthető.