KATT A KÉPEKRE!
A képek 12 személyes adagról készültek.

Káposztás rakott bab

Hozzávalók (5-6 személyre): 

- 30 deka kolozsvári szalonna (vékonyra felszeletelve, bõr nélkül), 
- 40 deka kicsontozott nyers tarja (vékonyra felszeletelve, 1x1 cm-es darabokra vágva), 
- 1,5 kg savanyú káposzta (kissé eldarabolni, ha túl sós, leöblíteni) 
- 30 deka  nagy szemû bab (félig elõfõzve) 
- 20 deka nyers füstölt hús (1 cm vastagságra felszeletelve, 1x1cm-es darabokra vágva), 
- 1 szál parasztkolbász (félcentis karikákra vágva) 
- 1 doboz paradicsompürébe 
- 1 doboz paradicsompüré díszítéshez 

 Lerakás (lábasba): 

 Alsó réteg: kolozsvári szalonna. 
 Az összes többit összekeverve ráteríteni, majd annyi vizet ráönteni, hogy éppen csak ellepje. 
 Második paradicsompürét tetejére kenni. 

Sütni
(sütõben, nagy lángon): 

- fedõ alatt 2 órát 
- fedõ nélkül még egy órát. 

Ha a víz nagyon elfõ, pótolni kell. 
Én - részben - borral szoktam pótolni.

 A recept letölthetõ Word formátumban.