KATT A KÉPEKRE!
A képek 12 személyes adagról
készültek.
Káposztás rakott
bab
Hozzávalók (5-6
személyre):
- 30 deka kolozsvári szalonna (vékonyra felszeletelve,
bõr nélkül),
- 40 deka kicsontozott nyers tarja (vékonyra felszeletelve,
1x1 cm-es darabokra vágva),
- 1,5 kg savanyú káposzta (kissé eldarabolni,
ha túl sós, leöblíteni)
- 30 deka nagy szemû bab (félig elõfõzve)
- 20 deka nyers füstölt hús (1 cm vastagságra
felszeletelve, 1x1cm-es darabokra vágva),
- 1 szál parasztkolbász (félcentis karikákra
vágva)
- 1 doboz paradicsompürébe
- 1 doboz paradicsompüré díszítéshez
Lerakás (lábasba):
Alsó réteg: kolozsvári szalonna.
Az összes többit összekeverve ráteríteni,
majd annyi vizet ráönteni, hogy éppen csak ellepje.
Második paradicsompürét tetejére kenni.
Sütni
(sütõben, nagy lángon):
- fedõ alatt 2 órát
- fedõ nélkül még egy órát.
Ha a víz nagyon elfõ, pótolni kell.
Én - részben - borral szoktam pótolni.
A recept letölthetõ Word
formátumban.
|