Nyomja le az F11 gombot, majd Ctrl és + gomb lenyomásával nagyítsa a látnivalót a képernyője méretére!
.

....................................Alma Materem, a kisúji gimnázium

..........
Jómagam 1939-től 1947-ig voltam a gimnázium tanulója.

Az osztály 44 fővel indult, de a "négyközépiskolások" leválása, a polgári iskolából hozzánk csatlakozó lányok, majd a front utáni kavarodás miatt összesen 89 diák "fordult meg" benne nyolc év alatt, és harmincheten érettségiztünk.
 

Az érettségi tablónkon harmincheten vagyunk, de harminchat osztálytársunk, s mind a négy tanárunk fényképe már fekete keretben (2020. októberi állapot) Érettségi találkozót öt évenként tartunk. A  10 éves találkozónkon még majdnem teljes volt a létszám. Az 50 évesre legfeljebb huszonegyen jöhettek volna, de csak tizenöten voltunk. A 60 évesen már csak  négyen.
Az öregdiákokat kétévenként várja haza az Alma Mater, de sokan minden május és november második vasárnapján együtt ebédelünk a Műegyetem menzáján. Gyere el te is minden külön meghívó nélkül! Abból az időből elég sok emlék (háború előtti és utáni fotók majálisokról, diáktársainkról, faliújságokról, egész cserkésznapló, "közös értesítők", címerek stb.) maradt fenn. Érdemes megnézni!
...
A nyolc év alatt összesen huszonhét tanárunk volt (nézd meg a többieket is!). 2009-ben halt meg az utolsó közülük (Törzsök Béla)
Hársing István
Ari Sándor
É. Kiss Sándor
Janó István
Juhász Imre
Kennyey Zoltán
Szakáll Sándor
 ....-----..........És végül: Kisújszállással kapcsolatos linkek.és videók.---.......------.
.
   E-posta