Formula Student
Az egyetemek konstruktőri és autóversenyén, a Formula Student versenysorozat Hockenheim-i futamán az első magyar csapatként induló budapesti műszaki egyetem hallgatói elismerésre méltó eredményt értek el. A tanszékünk diákjai által tervezett, az utolsó alkatrészig saját maguknak legyártott és összeszerelt autó az újoncok csapatversenyében a második, összesítésben a hetvennyolc induló között a negyvenkilencedik helyet szerezte meg. 

 A mérnöki innováció melegágyának tekintendő versenyeket szerte a világon rendeznek, az Egyesült Államokban kettőt, Brazíliában, Japánban, Ausztráliában egyet-egyet, Európában pedig hármat évente.  A versenyek gépátvétellel kezdődnek, majd az autó műszaki megoldásait, gyártási költségeit, valamint az üzleti tervet értékelik a zsűri tagjai, akik egytől egyig magasan kvalifikált mérnökök. Ezt követik a dinamikus versenyszámok, amikor a jármű vezethetőségét, megbízhatóságát és üzemanyag-takarékosságát vizsgálják. 

A bemutatkozás olyannyira jól sikerült, hogy szeptember 20-22-én a Ferrari hivatalos fioranói tesztpályáján száll versenybe a BME csapata.

Bári Dávid
...........
.........