A Gépjárművek tanszék felterjesztésére az Egyetemi Tanács 

Dr.-Ing. Gernot Spiegelberg 

úrnak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem címzetes egyetemi docense megtisztelő címet adományozta. 

Dr.-Ing. Gernot Spiegelberg a DaimlerChrysler AG-nál eltöltött évek során kezdetben lengés- és méréstechnikával foglalkozik, részt vesz az Unimog járműcsalád fejlesz-tésében. 1991 óta a DaimlerChrysler haszongépjárművek fejlesztésével, ezen belül az ABS/ASR fékberendezések fejlesztésével, a számítógép-vezérlésű elektro-pneumatikus fékberendezések és járműdinamikai szabályzások témakörével foglalkozik. 1998 óta az Intelligens Rendszerek és Technológiák Fejlesztési főosztály vezetője. A Karlsruhei Egyetemen mechatronika témakörben előadássorozatot tart. Doktori címét 2002-ben a karlsruhe-i egyetemen védte meg a disszertáció témája a Drive-by-Wire balesetmentes jármű volt. 

Dr.-Ing Spiegelberg jelenleg az intelligens hajtásrendszerek megvalósításának lehetőségein dolgozik, projekt- és konzorcium vezető a PEIT (Powertrain Equipped with Inteligent Technologies) EU5 kutatási projektben, melynek keretében 2001 óta szorosan együttműködik a tanszék oktatóival és hallgatóival. Az együttműködés ered-ményei közös publikációkban jelentek meg a PEIT projekt szakmai jelentéseiben és egyéb nemzetközileg elismert folyóiratokban.

Évenként előadásokkal és egész napos laboratóriumi, próbatermi és járműdinamikai gyakorlatokkal rendszeresen elősegíti a graduális hallgatók németországi szakmai tanulmányútjának sikerességét. 

TOVÁBB