A Gépjárművek tanszék felterjesztésére az Egyetemi Tanács 

Prof. Dr.-Ing. habil. Egon-Christian von Glasner 

professzor úrnak Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyetemi magántanára megtisztelő címet adományozta. 

1969 óta dolgozik von Glasner professzor a Daimler-Benz AG stuttgart-untertürkheimi fejlesztő intézetében, ahol azóta is különböző vezető tisztségeket tölt be. A fékrendszerek fejlesztésével kezdte, majd 1973-ban a stuttgarti egyetemen doktori címet szerzett az "Értekezés a fékrendszerek mechanikájáról" címmel. 1978 óta a Daimler-Benz Haszongépjármű Vizsgálati főosztályának vezetője. 1987-ben habilitált a stuttgarti egyetemen. 1989-től vezeti a Könnyű Haszongépjármű Távlati Fejlesztési Főosztályt. 

1992-ben az SAE "McFarland Award" díjat adományozta neki, 2001-ben az Egyesült Királyságban a "Fellow of the Institution of Mechanical Engineers" címmel tüntették ki.

Oktatói tevékenysége szerteágazó: vendégprofesszorként 1980 óta a Stuttgarti és a Karlsruhei, 1991-től pedig a Drezdai Egyetemen járműmechanikát és haszonjármű fékrendszereket oktat. 1994-től Stuttgarti Egyetem magántanára, és előadássorozatot tart a BME járműgépész hallgatóinak is. Munkásságát egyetemünk 1997-ben az Egyetemi Tanács Tiszteletbeli Tagja címmel díjazta.

Fontos szakmai és társadalmi munkát végez az Európai Balesetkutatási és Baleset-vizsgálati Egyesület (EVU) számára, amelynek 1996 óta elnöke. Tagja továbbá a JSAE, JUMV és VDI szervezeteknek.

Az elmúlt 20 évben 376 szakcikket írt és nemzetközi konferencián 96 előadást tartott.

TOVÁBB